Salaojat

Salaojat

Toimivat salaojat ovat rakennusten kunnossa pysymisen kannalta avainasemassa. Monet sisäilman ongelmat ja homevauriot johtuvat tukkeutuneista tai muuten puutteellisista salaojituksista.

SalaojareSadevesikaivomontit hoidamme ammattitaidolla alusta loppuun.  Tulemme mielellämme katsomaan ja antamaan tarjousta, tämähän ei vielä sido mihinkään.

 

 

 

 

Salaojituksen tärkein tehtävä on estää kosteuden pääsy talon rakenteisiin.

Tämä voidaan toteuttaa perinteisellä tavalla, jolloin talon sokkeliin asennetaan vesieristys, joka estää kosteuden pääsyn rakenteisiin. Talon ympärillä oleva kaivanto täytetään oikean kokoisella sepelillä, jolloin vesi valuu sepelikerroksen alla oleviin salaojaputkiin, josta se hallitusti ohjataan pois.

Sadevesien ohjaus

Sadevesien hallittu ohjaus on tärkeässä asemassa kun pyritään minimoimaan rakennusten kosteusrasitusta. Sadevesien ohjaus korostuu tiheästi asutulla alueella jossa vesien johtaminen luontoon on hyvin rajallista.

Uudempi tapa toteuttaa salaojaremontti on korvata vesieristys salaojittavalla lämmöneristeellä, jolloin saadaan sokkeliin lisälämmöneriste. Näin säästytään suurimmilta maa-ainesten vaihdoilta. Tässäkin vaihtoehdossa on perustusten alapintaan asennettava salaojaputket, joista vesi hallitusti ohjataan pois.

 

Salaojaremontin yhteydessä pihaa joudutaan sotkemaan, kun kaivinkoneet mylläävät talon ympärillä. Tällöin on helppoa miettiä muitakin pihauudistuksia samalla kertaa. Pihakiveykselle pohjat tai terassille perustukset.