Ruuvipaalut ja terassit

Terassit

Toteutamme terassit asiakkaan toiveen mukaan valituista materiaaleista. Terassin rakennusmateriaaleiksi on nykyään monia vaihtoehtoja, joista valitaan aina rakennuspaikkaan parhaiten soveltuva kokonaisuus.  Ota yhteyttä, ilmaisella kartoituskäynnillä pystymme yhdessä miettimään parhaan kokonaisuuden juuri teidän tarpeisiinne.

terassilauta

Ruuvipaalu perustukset

Toteutamme ruuvipaaluperustukset tehokkaasti kaivinkoneella. Ruuvipaalut sopivat erittäin hyvin terassien ja keveiden piharakennusten perustuksiksi.

Piharakennuksen ruuvipaalu perustukset
Piharakennuksen ruuvipaalu perustukset

Toteutamme kevyet piharakennukset perustuksista maalaukseen asti.

piharakennus toteutettu ruuvipaalu perustuksille.
piharakennus toteutettu ruuvipaalu perustuksille.

Terassin perustukset

Perustukset voidaan toteuttaa routimattomalla murskepedillä, valetuilla betoniperustuksilla tai ruuvipaaluilla.

Perustuksina murskepeti:

Soveltuu lähes jokaiseen kohteeseen, mutta vaatii paljon maanvaihtotöitä. Mikäli pihassa tehdään maanvaihtotöitä muutenkin, tämä vaihtoehto on varteenotettava ja yksinkertainen.

Perustuksina betonivalu

Perinteiset betoniperustukset ovat paikan päällä tehtyinä kestävä ja varma ratkaisu, joka pystytään muokkaamaan aina tilanteeseen sopivaksi ratkaisuksi. Betoniperustukset vaativat myös jonkin verran maansiirtotöitä,  jotta saadaan routimaton perustus aikaiseksi.

Perustuksina ruuvipaalut

Ruuvipaalut ovat edullisin ja nopein tapa tehdä perustukset keveille piharakennelmille, kuten terassit ja pihavajat. Ruuvipaalut eivät kuitenkaan sovellu kohteeseen, mikäli maaperä on kallioinen tai kivikkoinen.

Terassin runko

Runko on lähes poikkeuksetta tehtävä painekyllästetystä puusta. Materiaalivahvuuksiin vaikuttaa aina  rakennettavat perustukset sekä katokset tai muut rakennelmat terassin päällä.

Terassin pintamateriaalit

Terassin pintamateriaaleiksi on tarjolla muutamia vaihtoehtoja, joista valitaan hinnaltaan ja ulkonäöltään sopivin vaihtoehto.

Painekyllästetty lauta

Painekyllästetty terassilauta on perinteisin vaihtoehto, joka on Suomen oloissa kestävä ja edullisin vaihtoehto. Vihreä lauta ei kuitenkaan visuaalisesti ole aina houkuttelevin vaihtoehto.

Lämpökäsitelty terassilauta

Lämpökäsitelty puu on myrkytön vaihtoehto terassin pintamateriaaliksi. Lämpökäsitelty lauta vaatii hoitoa, jotta se kestää ja säilyy kauniina. Sävytetyt öljyt antavat mahdollisuuden muuttaa terassilaudan ulkonäköä jälkikäteen.

Komposiittilauta

Uudet komposiittilaudat ovat hintavin vaihtoehto terassin pintamateriaaliksi. Komposiittilauta on kuitenkin huomattavan hoitovapaa,  ja kestää hyvin erilaisia sääoloja. Komposiittilaudan työstäminen on kuitenkin huomattavasti rajoitetumpaa kuin tavallisen puun.

Lue lisää täältä