Pihan hoitotyöt

Ammattilaisen tekemä pihanhoitotyö antaa uutta virtaa vanhallekin puutarhalle.  Tulemme mielellämme antamaan kustannusarvion niin suurista kuin pienistäkin pihatöistä ja samalla saattaa lipsahtaa muutama ilmainen neuvokin.

Sammaloituneet nurmikot saadaan kukoistamaan mekaanisella sammaleen poistolla ja oikeanlaisella lannoituksella.

Vanhat ja hoitamattomat pensaat saattavat lähteä uuteen kukoistukseen oikeanlaisella hoitoleikkauksella. Mutta välillä tarvitaan rajumpia otteita ja pensaat on leikattava alas ja aloitettava kasvatus uudelleen tai uusittava taimet kokonaan.

Kukkapenkkien uusiminen ja kitkeminen on helppo tapa saada uutta ilmettä pihamaalle. Istutusten valinnassa tulee aina ottaa huomioon kasvupaikan yksilölliset kasvuolosuhteet ja valita kasvit, jotka siinä menestyvät. Näin saadaan näyttävä kukkapenkki vuosiksi eteenpäin.

Omenapuiden hoitoleikkuut eivät ole vain ulkonäöllisiä toimenpiteitä vaan oikeanlaisella leikkuulla saadaan puusta parempi sato ja puu kestää omenoiden tuoman painon paremmin. Joskus tulee omenapuissakin ikä vastaan ja on parempi kaataa omenapuu pois ja istuttaa tilalle uusi. Mikäli uusi omenapuu valitaan oikein, ei ensimmäistä satoa kauaa tarvitse odottaa!